Playwood від Lauri Brothers. Інша Скандинавія

Архитектор
Lauri Brothers, Сергей Лаури, Юрий Лаури
Тип
двухъярусная квартира
Статус
реализован
Год
2020
Площадь
83 кв. м

Скандинавський стиль за останні роки геть не втрачає актуальності – скоріше, навіть навпаки. З плином часу дизайнери регулярно його “осучаснюють”: вiн видозмінюється, набуває свіжості та варіативності. Прикладом такої метаморфози став і проєкт Playwood від Lauri Brothers – розташована на Софіївській Борщаговці двоярусна квартира площею 83 кв. м.

Замовники – молода пара. Обидва працюють з дому, вільний час присвячують геймінгу, охоче приймають гостей. Запит полягав у створенні затишної open-space квартири з максимально лаконічним дизайном.

Lauri Brothers вирішили працювати у скандинавському мінімалізмі – і не прогадали. Незважаючи на стриманість форм, інтер’єр виглядає по-домашньому затишним. Роль домінуючої текстури в проєкті ввірили фанері нейтрального, світлого відтінку. Вона не тільки чудово “працює” з білим бекграундом інтер’єру за всіма канонами скандинавського стилю, а й доповнює зелений колір кімнатних рослин.

На першому поверсі розташовано санвузол, обідню та кухонну зони. Остання витримана в білому кольорі, з акцентом на фанерний фартух та стільницю. Також до кухні відноситься острів із прилаштованою до нього барною стійкою.

Щодо обідньої зони, там автори проекту більше уваги приділили акцентним кольорам. Оббивка стільців та світильник із запеченої глини виконані у вишнево-теракотовому відтінку. Світильники над столами доповнено живими рослинами.

Ще одна “кольорова” зона – прилягаюча до кухні лоджія, котру Lauri Brothers спеціально відокремили та облаштували під відпочинок. Батареї сховані за перфорованою фанерою, а уся площа лоджії викладена подушками глибокого синього кольору. У валсників житла з’явилося ідеальне місце для відпочинку.

Під сходами на другий поверх розташовано фанерний подіум і 75-дюймовий телевізор. Навпроти – великий модульний диван нейтрального відтінку. Це місце, де господарі можуть проводити вечори за грою в приставку чи переглядом фільмів. До речі, любов замовників до дружніх зустрічей дизайнери також не лишили без уваги – диван і лоджія чудово виконують роль гостьових спальних місць.

Зроблені на замовлення сходи із листового металу ведуть на другий поверх, де розташовано робочий стіл для двох та спальну зона. Мансардні відкоси стелі викладені вагонкою, а стик зі стінами протягнутий джутовим канатом – проста і затишна “родзинка” інтер’єру.

Окремою вимогою господарів була відсутність ліжка – натомість планувався звичайний матрац на підлозі. Втім, Lauri Brothers усе ж замовили під нього перфорований фанерний подіум з м’якими бортами від компанії Interia – і це стало ідеальним компромісом.

Проєкт Playwood – це історія про те, як гармонійно можна поєднати скандинавський стиль та мінімалізм.

Текст: Дарина Карапетян