Зруйнований російським ракетним обстрілом Будинок офіцерів у Вінниці знесуть

/ Події /

У Вінниці створять робочу комісію для проведення експертиз щодо пошкодження будівель унаслідок ракетного удару.

Про це повідомили на брифінгу голови Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова, мера міста Сергія Моргунова та заступника голови Офісу президента України Кирила Тимошенка.

За словами останнього, Будинок офіцерів відновленню не підлягає, а щодо будинку побуту “Ювілейний” – вирішить експертна комісія. 

“Тільки що ми переговорили з очільником міста і з очільником області, що ця будівля (Будинок офіцерів) буде підлягати зносу, щодо цієї будівлі (“Ювілейний”), то це ще обстеження, буде або знос, або капітальний ремонт. Тобто є розуміння, що ці дві будівлі будуть зноситись. Громада вирішить, що повинно тут бути на цьому місці, та які саме об’єкти й коли їх буде побудовано, – сказав Кирило Тимошенко.

Будинок офіцерів після обстрілів. Найбільш вціліла частина. Фото: ДСНС

Як повідомив голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, спеціальну комісію створять на базі Вінницької ОВА та міської ради. Спеціальна робоча група проведе експертизи та надасть фінансову оцінку щодо наслідків ракетного обстрілу.

“Але ми чекати не будемо і відновлення буде найближчим часом. Ми вже бачили, що починають відновлювати вікна в будинках”, – зазначив він. 

Будинок побуту “Ювілейний” після обстрілів. Фото: ДСНС

Наразі до Вінницької міськради надійшло близько 40 запитів щодо відновлення пошкоджень, зокрема заміни вікон й дверей. За словами міського голови Сергія Моргунова, цим питанням вже займаються комунальні служби.

 

 

Читайте також

У деокупованій Бородянці відновлять пошкоджений росіянами храм

Добробатівці повністю відновили Озерську гімназію на Київщині

Попри значні руйнування, на Київщині відновили будівлю одного з найбільших логістичних комплексів України