“Зелена” економіка та сміттєпереробні заводи: три етапи відновлення України від Шмигаля

/ Архітектура /

Прем'єр-міністр України озвучив плани відбудови України.

9 травня інтерв’ю із Денисом Шмигалем опублікувало видання РБК-Україна.

Високопосадовець виділив три етапи, відповідно до яких планується відновлювати державу після перемоги.

Перший — це оперативна відбудова ще під час бойових дій. Сюди слід віднести заміну вікон, дверей, дахів будівель. Паралельно обіцяють відновлювати критичну інфраструктуру, зводити понтонні переправи на місці зруйнованих мостів, здійснювати латковий ремонт доріг та ремонтувати залізницю.

Другий етап відбудеться після завершення воєнних дій. Спочатку проведуть інвентаризацію збитків, розроблення проєктно-кошторисних документацій, процес узгоджень із партнерами. 

“Ми хочемо, щоб вони взяли участь у відновленні України за регіональним принципом. Вже з десяток країн сказали, що вони хочуть відновлювати”, – зауважує Шмигаль

Крім того, планують розселяти людей, купувати вже наявне житло, робити замовлення на будівництво наступного, створювати додаткові державні програми, щоби стимулювати будівництво в Україні. Для цього буде необхідне зведення заводів для виготовлення будівельних матеріалів.

Третій етап — це повний план відновлення України, який передбачає не просто відбудову будівель, а зміну парадигми держави з допомогою партнерів за регіональним і параметричним принципом. У кожному місті має бути сміттєпереробний завод, якісна питна вода й облаштоване водовідведення, зведені очисні споруди. 

“Нас буде цікавити “зелена” економіка, менше викидів на підприємствах. Якщо ми відновлюємо підприємство, ми не ставимо застаріле обладнання й печі, ми будемо ставити сучасне обладнання, енергоекономне та з дуже низьким рівнем викидів”, – обіцяє прем’єр-міністр. 

До слова, він зауважив, все, що люди втратили, збираються повернути за рахунок окупанта. Тому Шмигаль анонсував “велику роботу по арешту і конфіскації активів рф”.

 

На головній сміттєпереробний завод із гірськолижним парком Сopenhill у Копенгагені від BIG.

 

 

Читайте також

Брак прозорості та інформації щодо відновлення України. Чому архітектори нарікають на владу

У Бучі почали монтувати перше тимчасове житло для мешканців міста

Естонія допоможе відбудувати Житомирську область