“Зелена артерія Амстердаму”: Mecanoo спроєктувала житловий комлекс з кишеньковими парками та музеєм

Нідерландська архітектурна студія Mecanoo оприлюднила свій проєкт Amstel Design District - забудови в Амстердамі, яка включатиме житло, громадські відкриті місця та музей. 

Проєкт передбачає шість будівель, які зовні будуть відрізнятися одна від одної, і, водночас, всі вони матимуть шахову форму. Останні створюватимуть кишені для «зелених місць» просто неба, а весь комплекс буде з’єднаниий спільним громадським простором, пише Dezeen.

Візуалізації: Mecanoo

Деякі конструкції будуть побудовані повністю з дерева, інші – з комбінації сталі та дерева або бетону та дерева. «У будівництві ми використовували гібридну систему і намагалися максимально використовувати деревину», – кажуть архітектори.

Ділянка розташована біля каналу та між головною дорогою та лінією метро, тому студія під час проєктування повинна була враховувати рівень шумового забруднення.

Візуалізації: Mecanoo

В студії зазначають, що в проєкті будуть додані озеленені зони, кишенькові парки та тераси на даху, що перетворить район на «зелену артерію», де люди зможуть розслабитися та пограти.

«В генеральному плані також є значний внесок “зеленого”, зокрема повторне використання води, зелені дахи, сонячні батареї, вбудовані на дах, і використання збірних елементів», – додають в Mecanoo.

Візуалізації: Mecanoo

Весь проєкт Amstel Design District поєднає в собі нерухомість, що здаватиметься в оренду, соціальне житло, офіси і коворкінги, комерційні приміщення, майстерні і музей дизайну площею 800 квадратних метрів.

Офісні приміщення матимуть прилеглі насаджені відкриті зони, щоб надати мешканцям зв’язок із природою.

Візуалізації: Mecanoo

Mecanoo була заснована в 1984 році і очолюється голландським архітектором Франсін Губен. За словами студії, Amstel Design District все ще перебуває в стадії розробки і поки не має дати початку будівництва.

 

 

Читайте також:

“Місто росте. Простір – ні”: Амстердам вводить нові обмеження на рух автомобілів у місті

В Амстердамі встановлюють лавки з переробленого пластику, створені завдяки 3D-друку

В Парижі з’явиться Київський сквер