Залучили 37 фахівців із різних країн. У Києві почали створення концепції відновлення Маріуполя

/ Події /

Урбаністи та влада спілкувались із мешканцями міста про їхні побажання щодо відбудови.

Про подію розповідає урбанбюро Big City Lab.

У Києві провели зустріч із маріупольцями за ініціативої міської влади, щоби поговорити про їхнє бачення відновлення міста після деокупації. Таким чином запустили візію відродження міста Mariupol Reborn. 

Мер Маріуполя Вадим Бойченко зауважив, що концепцію варто розробляти уже, щоби на момент звільнення міста вона вже була готова. 

Команда Big City Lab уже допомагала відновлювати місто після вторгнення російських військ 2014 року: тоді розвивали спорт, культуру, бізнес, публічні простори. 

Нині ж урбаністи зібрали мультидисциплінарну групу з 37 фахівців з різних країн світу, проаналізували досвід відбудови міст після Другої світової війни, стихійних лих і провели воркшоп з експертами, щоби спланувати перші кроки.

14 лютого обговорили побажання мешканців Маріуполя щодо міського середовища, муніципальних послуг і взаємодії із владою, освіти та медицини, економіки, екології, культури, спорту, традицій, безпеки, а також рекомендації та побажання безпосередньо фахівцям Big City Lab від маріупольців. 

 

 

Читайте також

Студенти КНУБА створюють проєкти відбудови житлових споруд і об’єктів культурної спадщини 

У Варшаві подружжя відкрило ресторан “Крим” навпроти російського посольства

10 українських брендів домашнього декору взяли участь у виставці в Німеччині