Вимушений переселенець із Луганщини власноруч зводить екологічні будинки на Хмельниччині

/ Події /

Приватний підприємець з Луганщини Михайло Івонін мав власний науково-дослідний і проєктний інститут, однак через війну був вимушений покинути дім і справу життя. Тепер він створює біофільні будиночки на Хмельниччині.

Чоловік конструює споруди без будівельних кранів, зовнішньої та внутрішньої обробок. По тривалості такі будівельні роботи займають тиждень, пише Суспільне. 

“Оскільки наші міста зараз руйнують, то доведеться поновлювати це все. І відновлювати треба швидко. Звідси виникла ідея створення екологічно чистих і зручних для життя будиночків, які швидко будуються”, – розповідає приватний підприємець. 

Чоловік власноруч сконструював для себе будинок за два місяці. Фото: Суспільне Хмельницький

Процес монтажу. Фото: Суспільне Хмельницький

Перший такий будинок Михайло Івонін звів для себе – у ньому нині облаштований офіс будівельної фірми. На розробку конструкцій і будівельні роботи чоловік витратив два місяці. 

“Можна легко, без будь-якої підготовки і без якихось кранів побудувати. Може збудувати кожна людина. Конструкція самого будиночка не передбачає те, що потрібно робити зовнішню та внутрішню обробку”, – розповідає про процес роботи Михайло Івонін.

Чоловік розповідає, що такі будинки можуть мати різну площу, розмір і поверховість. Вони збираються “як конструктор “Лего” – швидко та легко”.

Нині на будівельному виробництві Михайла Івоніна працює шестеро вимушених переселенців з Сєвєродонецька. Разом вони вдосконалили конструкцію будинку й вже готові працювати над іншими проєктами. 

 

 

Читайте також

Урбанина випустила другу частину “Довідника з відбудови міст”

Відбудова Маріуполя обійдеться у понад 14 млрд доларів – очільник міста Бойченко

Фінські дослідники пропонують використовувати піщані батареї замість звичайних