Використання й продаж піротехніки в Україні можуть заборонити

/ Події /

Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів ужити необхідних заходів реагування щодо використання піротехнічних засобів. 

Про це йдеться у відповіді президента на відповідну петицію, опубліковану на сайті ОП.

Він зазначив, що під час воєнного стану їхній ужиток має бути чітко врегульований на законодавчому рівні, оскільки нині їхній продаж не підлягає ліцензуванню.

“Вдячний авторці петиції за небайдужість до суспільних інтересів та проблем, які турбують усіх українців. Зокрема, щодо тяжких наслідків для громадян та навколишнього середовища, використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів в умовах воєнного стану, коли кожен постріл, кожен вибух навіть на територіях, де немає бойових дій, створює тяжкий стрес і дискомфорт для кожного громадянина, його домашніх улюбленців та природи, а почасти створює загрози їх життю і здоров’ю”, – йдеться у відповіді.

Петиція про заборону продажу й використання піротехнічних засобів. Скриншот: ОП

Варто зазначити, що петицію “Про заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів. Закриття усіх магазинів піротехніки” створили ще до початку повномасштабного вторгнення – 28 грудня 2021 року. У ній авторка запропонувала запровадити для порушників адміністративне покарання у вигляді штрафу, який складає 15 тисяч гривень. Звернення зібрало понад 25 тисяч необхідних голосів і опинилось на розгляді у президента.

 

 

Читайте також

У світі почав рости попит на купівлю підземних бункерів – DW

Віднині без “Лебединого озера”. Національна опера України прибрала з репертуару всі російські вистави

В Україні зведуть дев’ять атомних реакторів за технологією Westinghouse