Відкрито Всеукраїнський конкурс на реконструкцію модерністської будівлі у Львові

Архітекторів та архітектурні бюро з досвідом проєктування громадських будівель у історичному середовищі, що сформувалося, запрошують до участі у Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі на проєкт реконструкції фасаду та вхідної групи готелю у Львові.

Будівля готелю «Дністер» що розташована на вулиці Матейка, на пагорбі навпроти парку імені І.Франка, була збудована у 80-ті роки XX століття за індивідуальним проєктом архітекторів Людмили Нівіної, Анатолія Консулова та Ярослава Мастила у стилі радянського модернізму. Готель знаходиться неподалік від історичного центру міста, що внесене до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а також поруч із визначними пам’ятками архітектури.

Так зараз виглядає туристично-готельний комплекс «Дністер»

З метою пошуку найкращого архітектурного рішення з реновації готелю «Дністер» в частині реконструкції фасадів та планувальної організації входу до груп приміщень підземного поверху, власники, а саме – ПАО туристично-готельний комплекс «Дністер», – замовили проведення Всеукраїнського відкритого  архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію. Партнерами конкурсу виступають Управління архітектури та урбаністики; Департамент містобудування Львівської міської ради та Львівська обласна організація Національної спілки архітекторів України.

Афіша конкурсу

Нагорода за перше місце визначена у сумі 200 тис грн., (в т.ч. податки), за друге 150 тис. грн. за третє –  100 тис. грн. Зареєструватися для участі у конкурсі можна до 14.01.22р., 18:00, а подати проєктні пропозиції до 28.01.22, 18:00. Щоб заповнити заявку – перейдіть на сайт організаторів конкурсу за посиланням.