В Україні запустять другий сезон унікального міжнародного освітнього курсу з дизайну

/ Дизайн /

Українські  культурні організації розробили безкоштовну інноваційну міжнародну освітню програму European Design Upgrade (EDU 2.0) для студентів випускних курсів вишів. Проєкт 2021 року спрямований на розвиток креативних індустрій і підтримку талановитих студентів дизайнерських та креативних індустрій та є продовженням реалізованого міжнародного проєкту 2020 року. 

 

Фіналісти проєкту отримають можливість розробити власний дизайнерський проєкт та пройти стажування в бізнес-середовищі

EDU 2.0 виконується за підтримки Українського культурного фонду та реалізується фондом Василя Хмельницького K.Fund і неурядовою організацією GoLocal. Бізнес-партнером виступають інноваційні парки UNIT.City у Києві та Харкові.

За допомогою програми учасники курсу отримають можливість підвищити власну обізнаність та конкурентоздатність, розширити світогляд та отримати розуміння останніх тенденцій та досягнень європейського дизайну, які були використані при реалізації проєкту European Design Upgrade у 2020 році та підготовці до участі українських дизайнерів у Dutch Design Week 2020.

Програма проєкту буде доступною українською та англійською мовами і включатиме блоки: “Філософія та концепція дизайну”, “Міський дизайн та інноваційні технології”, “Бізнес-стратегії для розвитку сталого дизайну”, “Гуманістичний дизайн майбутнього”, два хакатони та фінальні презентації дизайнерських ідей представникам бізнесів.

Серед переваг курсу — лекторська та менторська підтримка провідних українських дизайнерів та підприємців креативного сектору, активна студентська мережа дизайнерів, прикладне застосування дизайнерських концепцій та взаємодія протягом усього проєкту з інноваційним бізнес-середовищем. Фіналісти проєкту, чиї ідеї знайдуть відгук у партнерів, отримають можливість пройти стажування.

Проєкт триватиме з початку серпня до кінця жовтня 2021 року. Навчальна програма є безплатною для студентів. Ідеальний аплікант повинен заповнити повністю анкету, викласти ідею власного проєкту, вказати власну мотивацію та бути випускником профільних вишів. Учасником програми можливо стати після повного заповнення форми та інтерв’ю-співбесіди із кураторами проєкту.

Детальніше про програму “Розвиток європейського дизайну” за посиланням.

 

Текст надано NGO GoLocal