В одному з мікрорайонів Полтави з’явиться ЖК для переселенців – візуалізації проєкту

/ Україна /

Розробники показали попередній ескіз житла, яке з'явиться у мікрорайоні Лазурний.

Про це повідомляє видання “Полтавщина”. 

Зокрема, відомо, що проєкт передбачає будівництво 900 квартир “під ключ” у восьми шестиповерхових будинках, які розташують на ділянці розміром 7 га.

Про наміри облаштувати ЖК для переселенців оголосив 14 листопада департамент будівництва, містобудування і архітектури Полтавської ОВА. Очікувану вартість документації на стадії ескізного проєкту оцінили в 1 млн 248 тисяч грн. Виконавцем робіт було обрано товариство “Укрбілдінвест”, як зазначено на платформі Prozorro. 

“Ми пропонуємо проєкт, що передбачає будівництво восьми 6-поверхових будинків на 900 квартир. Перші поверхи будуть розраховані на людей із обмеженими можливостями. Кожна квартира матиме індивідуальний електричний водогрійний котел та електроплиту. При цьому, на вимогу влади, у будинках не передбачено жодних комерційних об’єктів. Але поруч є земельні ділянки, де можна збудувати, наприклад, торговий центр, який би задовольняв потреби мешканців. 

Між домами буде достатньо території, яка буде без бордюрів, – тільки рівна ділянка з газоном та ігровими майданчиками, майданчиками для відпочинку дорослих. Паркомісця передбачені по периметру кварталу. А для гостьових машин – уздовж центрального проїзду. Також під кожним будинком житлового комплексу передбачені підвальні приміщення подвійного призначення – укриття”, – розповів “Полтавщині” директор ТОВ “Укрбілдінвест” Олександр Олепір.

Ділянка, де збираються звести будинки для переселенців. Зображення: ТОВ “Укрбілдінвест” / “Полтавщина”

Окрім того, там планують замовити виготовлення ПКД на облаштування зовнішніх мереж водопостачання, водовідведення та зливової каналізації району житлової забудови. Очікувана вартість цього договору становить 1 млн 449 тисяч грн. Послугу має виконати ПП “Полтава Будкомплекс”.

До слова, під житло для переселенців у Полтаві виділили землю у двох проєктних мікрорайонах — Лазурному (на 7 га) та Артскладах (на 4,5 га). Загалом для потреб переміщених осіб у місті планують побудувати близько 100 тисяч м² житла орієнтовною вартістю 2,4 млрд грн.

 

 

Читайте також

Хроніки будівельного фронту. В очікуванні нового раунду битви за №5655

Технопарк і житловий масив без авт — у Берліні перебудують непрацюючий аеропорт Тегель

Зимові Азійські ігри відбудуться в серці пустелі Саудівської Аравії – в місті, якого ще не існує