В Одесі проведуть архітектурний конкурс на облаштування Театральної площі

/ Архітектура /

На його організацію виділять 250 тисяч гривень.

Про це повідомляють Суспільне та Думська з посиланням на рішення Виконавчого комітету Одеської міської ради.

У межах ініціативи збираються провести відкритий архітектурний конкурс на кращий проєкт з облаштування Театральної площі у центрі міста. Для цього планують виділити 250 тисяч гривень. Із них 125 000 грн отримають переможці, 60 000 грн та 40 000 грн – ті, хто посів друге та третє місця, відповідно. Решту 25 000 грн журі може розподілити на заохочувальні призи для інших конкурсантів. 

Сам конкурс триватиме від 19 вересня 2022 року до 27 січня 2023 року. Взяти участь запрошують архітекторів, дизайнерів, студентів, авторські колективи, фахівців у сфері містобудування, урбаністів тощо. 

До слова, конкурсанти також мають надати пропозиції щодо переміщення Дошки пошани героїв соціалістичної праці Одещини та Дошки пошани героїв Радянського Союзу Одещини на інше місце, адже організатори наголосили на необхідності усунення елементів соціалістичного реалізму.

До складу журі увійдуть директор Департаменту культури та туризму міськради Олександр Тиховський, в. о. керівника управління з охорони об’єктів культурної спадщини Віталій Бабін, в. о. директора Департаменту архітектури Тетяна Боринська, заслужений архітектор України Юрій Бєліков, заслужений художник України Михайло Рева, директор архітектурно-мистецького інституту Академії будівництва та архітектури Валерій Уреньов, історик та краєзнавець Михайло Пойзнер та начальник УКБ Борис Панов.

 

Джерело використаних фото: Tic.in.ua

 

 

Читайте також

“Зняли всього за годину”. У центрі Чернівців демонтували пам’ятник червоноармійцю 

Будинок вчених можуть повернути Львову: прокуратура подала позов

ОСББ у Києві без дозволу розбирало місток в історичному будинку