В Ізраїлі презентували органічну архітектуру, створену завдяки 3D-друку 

/ Технології /

Розробку показали на Єрусалимському тижні дизайну, який відбувся з 23 по 30 червня. 

Про це повідомляє видання Designboom.

Стартап під назвою To Grow a Building просуває зведення об’єктів органічної форми із натуральних матеріалів, а саме ґрунту з насінням. Автори задуму Елішева Гілліс, Гітіт Лінкер, Денні Фрідман, Ноа Зерматі, Аді Сегал, Ребека Партук та Ноф Натансон створили роботизовану руку, якою можна керувати за допомогою комп’ютера. 

Конструкції, надруковані з ґрунту зі вмістом насіння, є реакцією на майбутню екологічну кризу. Фото: Dor Kedmi

Відповідно до ідеї, об’єкти після проростання рослин матимуть зелені фасади та міцні стіни, укріплені корінням. Фото: Dor Kedmi

Пристрій на очах у відвідувачів створив кілька конструкцій з ґрунту та насіння. За задумом, вони будуть гармоніювати з природним середовищем – насіння проросте і перетворить земляні стіни у зелений фасад, а коріння рослин забезпечить стінам міцність та стійкість. 

To Grow a Building – це реакція на подальшу екологічну кризу, яка пропонує будувати споруди не з бетону та сталі, а з необроблених природних матеріалів. Дизайнери пропонують свій варіант інтегрування флори у процес архітектурного проєктування завдяки 3D-друку. 

До слова, цьогорічний Єрусалимський тиждень дизайну був присвячений темі “Зараз”, яка досліджує “як ефемерність дизайну, так і дизайн ефемерності”, а також вивчає способи використання часу для досягнення позитивного ефекту в періоди невизначеності.

 

 

Читайте також

У Швеції охочі можуть допомогти поремонтувати дороги завдяки мобільній грі

Немов гриби: у парку польської Гдині встановили незвичні лампи HUBY 

Японці розробили концепт архітектурного об’єкта зі штучною гравітацією для життя в космосі