Українці влаштували вже другу техно-толоку на Чернігівщині 

/ Україна /

Цього разу рейв-прибирання відбулось у деокупованому селі Ягідне. 

Близько 200 волонтерів розчистили будівлю зруйнованого росіянами Будинку культури на Чернігівщині. Зокрема, про це повідомляють медіа BBC та The Olympian.

Для того, щоби допомогти місцевим та взяти участь в акції, охочі приїхали з Києва, Львова, Чернігова, а також із Португалії, США, Німеччини й інших країн. 

Аби взяти участь у рейв-прибиранні, до Чернігівщини приїхали волонтери не тільки з різних українських міст, а й з-за кордону. Фото: Getty Images

Тепер благодійна організація Repair Together прагне до зими звести щонайменше 12 будинків для тих, хто втратив свої оселі. Фото: Getty Images

Таня Бур’янова, представниця організації Repair Together, яка й провела подію, зауважила, що рейв-прибирання об’єднують тих, кому не вистачає звичної клубної спільноти під час війни, тому вони прагнуть хоч на мить повернутись у колишнє життя і водночас допомогти постраждалим. 

Напередодні однодумці в сусідньому з Ягідним селі Лукашівка здійснили подібну толоку. Тоді понад 100 волонтерів розбирали завали та прибирали території під діджей-сети біля місцевого клубу.

Фото: Getty Images

Прибирання стало 8 проєктом команди – вона уже відремонтувала 15 пошкоджених будинків. Бур’янова розповідає, що надалі організація планує розширити діяльність та відновити ще 25 і звести щонайменше 12 споруд для людей, чиї оселі зруйновало внаслідок російських обстрілів. 

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Repair Together (@repair.together)

Для цього волонтери шукають спонсорів серед компаній, відомих українців, міжнародних організацій та охочих підтримати задум.

 

 

Читайте також

У Бучі за підтримки Угорщини розпочнеться перше будівництво після деокупації 

Швейцарія та Ізраїль допоможуть відновити Будинок офіцерів у Вінниці

Rolls-Royce відбудує амбулаторію на Сумщині