У Варшаві зменшують кількість бруківки заради озеленення вулиць

/ Урбаністика /

Таким чином хочуть боротись із нагрівом асфальту і неконтрольованою парковкою.

Про це розповідає медіа whiteMAD.

У Варшаві почали впроваджувати проєкт із озеленення вулиць, у межах якого скорочують кількість зайвої бруківки на тротуарах, а на її місці висаджують дерева, кущі та багаторічні рослини.

Завдяки ініціативі планують значно знизити нагрів асфальтованої поверхні, поліпшити місцевий мікроклімат і контролювати стихійну парковку.

Перші зміни відповідно до «Стратегії адаптації до зміни клімату», схваленої варшавськими депутатами у 2019 році, відбулись на вулицях Замойського та Таргови. Йдеться про 150-метрову ділянку, на якій облаштували клумби з рослинами. 

«Рослинність у цьому місці зменшить нагрів поверхні, покращить естетику та місцевий мікроклімат. Дерева з вузькою кроною відділять кутову будівлю від вулиці без ризику надмірного зростання. Для насаджень ми вибрали на пішохідних переходах різноманітні рослини, що характеризуються стійкістю до міських умов. Всього ми посадили 7 грабів з компактною вузькою кроною, які не загрожуватимуть будівлі. Також – понад 1000 багаторічників і кущів», – додають представники Муніципального управління автомобільних доріг у Варшаві.

 

Джерело фото на головній: Zdm.waw.pl

 

 

Читайте також

Варшава подарує Києву 60 вагонів метро

У Варшаві перейменували вулицю біля посольства рф у пам’ять про жертв російської агресії

“Шрами війни”. В історичному будинку Варшави під час реставрації зберегли сліди від обстрілів