У середмісті Львова планують звести 6-поверховий торгово-офісний центр

В межах площі Галицької та вул. Нижанківського у центрі Львова планують звести 6-поверховий торгово-офісний центр з громадським простором та зеленою зоною.

Як пише ZAXID.NET, будівництво планується на ділянці площею 0,1 га, що розташована у межах вул. Нижанківського, площі Галицької, 15 та просп. Шевченка, 3. Зараз на цій території пустир та залишки фундаменту, а ділянка закрита парканом.

Видання зазначає, що це вже не перша спроба розпочати тут будівництво, однак забудовник змінив свою початкову ідею. Тоді планувалося збудувати сучасний кіноцентр «Галицький центр кіномистецтва», який включатиме сучасний кінотеатр та арт-центр, конференц-холи, фешн-рум тощо.

Фото: AVR

Як розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, ініціатор розроблення детального плану території – ТзОВ «Кіносвіт» – розробив попередню концепцію розвитку цієї зони. Зокрема, тут планується зведення будівлі зі змінною поверховістю від 2 до 6 поверхів. Частину ділянки планують передбачити під громадський простір.

«Основою концепції є ідея не забудовувати територію повністю, а залишити кордонер, де зробити зелений простір. У самій будівлі могли би бути офіси, громадські заклади, заклади харчування тощо», – розповів Антон Коломєцев.

За його словам, концепція забудови території не передбачає житла. Водночас саму вулицю Нижанківського планують зробити пішохідною.

Фото: AVR

Нині концепцію обговорять на громадських консультаціях, які триватимуть до кінця року. Після цього депутати зможуть прийняти ухвалу про розроблення детального плану території. У процесі розроблення ДПТ у попередню концепцію забудовника вноситимуть зміни, а остаточний проєкт винесуть на громадські слухання. Після цього депутати ЛМР ще мають затвердити ДПТ.

 

 

Читайте також:

На місці аварійної будівлі біля ринку “Новий” у Львові створять торговий центр

На Львівщині створять індустріальний парк на ділянці 20 гектарів

“Подільський дворик” представив концепцію розвитку й облаштування вуличного простору в Києві