У Рівному відмовились від російського газу й почали опалювати будинки щепою

/ Події /

Таке рішення місцевої влади може скоротити витрати на теплоенергію у 6-7 разів.

У Рівному ввели в експлуатацію котельню, яка забезпечує опалення багатоповерхівок міста завдяки щепі. Нині це найпотужніша в західному регіоні Україні котельня, що працює на альтернативному джерелі енергії.

Про це повідомив очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Наразі вона забезпечує теплом 11 об’єктів соціальної сфери та 91 висотний будинок. За словами посадовця, відмова від російського газу стала однією із головних умов переходу на альтернативні джерела енергії.

Котельня “Рівнетеплоенерго”, яка працює на біомасі й забезпечує 25% населення міста теплом завдяки щепі. Фото: Віталій Коваль

“В умовах війни вкрай важливо бути незалежними від російського газу. Тим паче, що використовується місцева сировина – щепа з рівненських лісів, що здешевить тепло. Ми насичуватимемо ринок коштами для місцевих виробників, і місцевий продукт буде обігрівати домівки рівнян”, – зазначив очільник ОВА.

Найближчим часом у місті планують звести ще дві котельні, які працюватимуть за таким принципом. Це дозволить зекономити до 9 млн м³ газу в рік, а, відповідно, витрати на теплоенергію зменшаться.

 

 

Читайте також

Містечко в Іспанії на тиждень стало “Україною”

Фонд костелу Святого Миколая перерахує понад 5 млн грн для потреб ЗСУ

Один із кращих архітекторів світу Норман Фостер братиме участь у відновленні Харкова