У Львові стихійний ринок перенесуть на нове місце, а замість нього створять громадський простір

/ Урбаністика /

Мова йде про ринок "Любінське сяйво".

Про це повідомляє заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

“Є гарні шанси нарешті навести лад з ринком “Любінське сяйво”. Історія давня, але абсолютно не безнадійна. Активізуємо роботу у цьому напрямку. Рішенням виконкому зобов’язали наше комунальне підприємство “Агенція ресурсів Львівської міської ради” одержати містобудівні умови і обмеження для будівництва комунального ринку”, – повідомляє посадовець. 

Такий вигляд нині має місце, де збираються облаштувати комунальний ринок. Фото: Любомир Зубач

Для того, аби розпочати будівництво, ділянку розчистять від сміття та тимчасових конструкцій. Фото: Любомир Зубач

Відомо, що нині торгівля на ринку є стихійною. Кілька років тому ситуацію уже намагались вирішити: після перемовин із підприємцями дійшли згоди, що вони мають переїхати на ділянку неподалік. Для цього офіційно за ЛКП “Агенція ресурсів Львівської міської ради” було закріплено цю територію під будівництво комунального ринку. 

Нині вирішили пришвидшити темпи облаштування законного місця для торгівлі. Для цього збираються прибрати металобрухт, тимчасові споруди та сміття з території майбутнього ринку, а також підготувати її до будівництва. Міській владі вдалось знайти інвестора, який підведе до ділянки необхідні інженерні мережі. 

Візуалізація майбутнього комунального ринку. Зображення: Любомир Зубач

Зведення ринку вирішили пришвидшити, щоб створити на місці нинішньої стихійної торгівлі громадський простір. Зображення: Любомир Зубач

Міській владі вже вдалось знайти інвестора, який підведе до ділянки необхідні інженерні мережі. Зображення: Любомир Зубач

“А що ж буде на ділянці, де зараз торгують підприємці? На місці теперішніх яток буде якісний громадський простір. Львів’яни на це заслуговують”, – підсумовує Зубач.

 

 

Читайте також

Триває демонтаж МАФів біля входів до столичного метро: КМДА показала перші результати

На Львівщині незабаром може розпочатись будівництво містечка для переселенців Sich 

“Символ стійкості Вінниці”. Будинок офіцерів після ракетного обстрілу таки не будуть зносити