У Львові пропонують звести новобудову в історичному ареалі міста

/ Події /

Архітектори розробили проєкт будівлі, який, на їхню думку, не вплине на єдність стилістики історичної забудови.

На одній із львівських вулиць, що входить до історичного ареалу міста, хочуть звести шестиповерховий житловий будинок. Натомість будівлю 1920 року, яка розташована на частині цієї території, пропонують знести, пише Твоє.Місто. 

Тут передбачили підземний паркінг, кілька комерційних приміщень на першому поверсі та оглядовий майданчик з місцем для відпочинку. Також на даху пропонують встановити скульптуру – “пам’ятник вільним”.

Проєкт новобудови. Скриншот візуалізації: трансляція засідання містобудівної ради/Твоє місто

Варто зазначити, що ділянка у 970 квадратних метрів, на якій планують звести будівлю, розташована поблизу Площі Ринок. За містобудівною документацією, тут передбачено житлову забудову, однак, за планом зонування Шевченківського району, вона належить до історичного ареалу Львова.

Під час містобудівної ради головний архітектор проєкту Тарас Бєляєв запевнив, що майбутня новобудова не спотворить загальну стилістику вулиці, адже своєю конфігурацією нагадує будинки 1912-1914 років.

Візуалізація запланованого у 1912-1914 роках будівництва. Зображення: Твоє Місто

Крім того, архітектор наголосив, що споруду, яка нині розташована на цій території, звели із суттєвими порушеннями. 

“Там є двоповерховий об’єкт, ми на раді доводили, що та споруда тут є випадковою, а не закономірною. Її збудували в 1920 році, архітектор – Альберт Корнблют. Уже тоді були зауваження, що цей об’єкт перешкоджатиме будівництву основного вздовж вулиці. І був припис – спорудити будівлю як прибудову, офіцину”, – пояснює він. 

Будинок 1920 року, що знаходиться на території. Фото: Твоє місто

Замовником забудови є ТОВ “РЕС КОРНО” та ОСББ “Зразковий Дім”, а створила проєкт архстудія “Проектна майстерня Бєляєвих”.

Нині відомо, що проєкт розглянули на засіданні консультативної ради при управлінні охорони історичного середовища, однак, навіть за дозволу на будування у воєнний час виконком не видає містобудівні умови і обмеження на нові будівництва.

 

 

Читайте також

Києву можуть надати статус Європейської столиці культури і миру

Подружжя колекціонерів пожертвувало картину Марії Примаченко, аби допомогти ЗСУ

Попри війну на Венеційській бієнале презентують Український павільйон