У Львові хочуть націоналізувати завод “ЛАЗ” й перетворити його на індустріальний парк

/ Події /

Очільник міста Андрій Садовий пропонує націоналізувати комплекс будівель Львівського автобусного заводу, який з 1990-х років перебуває у власності громадянина рф.

Пропозицію вже обговорили на засіданні президії конгресу місцевих і регіональних влад, повідомляє Садовий у фейсбуці. 

Після переходу у державну власність на місці заводу планують облаштувати індустріальний парк, на якому виготовлятимуть електромобілі.

Такий вигляд має завод нині. Фото: Іnpress.ua

Як повідомив міський голова Львова, нині вже знайшли західних інвесторів, що готові запустити на цій території виробництво електродвигунів.

“Це величезна територія близько до центру міста, яка може бути базовою локацією для виробництва електромобілів. Тут можуть отримати роботу львів’яни та українці, які були змушені шукати собі новий дім”, – стверджує він.

Садовий підкреслив, що міська рада вже затвердили дорожню карту, наразі чекають рішень Кабміну та РНБО.

Крім того, за його словами, ще близько 80 підприємств, що зареєстровані на території Львова, повністю або частково належать росіянам. На них чекає така ж доля, як на ЛАЗ.

“Нещодавно прийнятий закон про націоналізацію дозволяє зробити так, щоб у Львові та всіх інших містах України не було навіть маленької частинки, яка може належати ворогу… Всю інформацію передали до військової адміністрації”, – резюмував Садовий.

 

 

Читайте також

Продали понад 3 кілометри тканини: український варіант тартану набрав шаленої популярності

З Донеччини подарували 8 тисяч саджанців троянд п’яти українським містам

Біля 70% українців за перейменування вулиць та демонтаж пам’ятників, пов’язаних з росією