У колишній будівлі трамвайної диспетчерської на Львівській площі облаштують ресторан 

/ Архітектура /

У споруді протягом 2011 - 2015 років вже діяли заклади Burger Farm та Fazenda.

Про свої плани розповів Алекс Купер виданню The Village Україна. 

Напередодні ресторатор і власник Kyiv Food Market, “Молодість”, Shalom орендував модерністську будівлю, аби відкрити там новий заклад. 

“Наша мета – відремонтувати будівлю, зробити більш ефективною з погляду бізнесу та створити позитивний кейс, із якого може початися відновлення району Львівської площі”, – коментує ініціативу Купер.

Натомість реконструювати споруду орендарі та орендодавці не планують, також обіцяють не зводити надбудови.

“Спільнота отримає відремонтоване приміщення, яке не буде мати вигляд закинутого, там не буде додано жодного елементу з погляду архітектури чи дизайну. Ми просто відновимо, щоб усе мало такий вигляд, як на фотографіях 1982 року”, – пояснює ресторатор.

Колишня будівля трамвайної диспетчерської на Львівській площі. Фото: Мапа реновації

Першим чином здійснять ремонтні роботи, вставлять вікна та відновлять плитку на фасаді. Працювати над новим проєктом Купер буде разом із студією I Am Design Альони Бондар та спеціалістами з освітлення об’єктів ExpoLight.

Поки планують використовувати здебільшого перший поверх – там відкриють ресторан Avi, який працюватиме у форматі take away, тому посадкових місць у споруді не передбачено. 

“Якщо формат зайде, можна буде задіяти другий поверх чи думати про більш довгострокові плани. Можливо, ми разом із власниками зробимо реставрацію, щоб приміщення можна було повноцінно експлуатувати”, – розповідає Купер та додає, що угоду про оренду підписали на півтора року.

Будівлю трамвайної диспетчерської на Львівській площі звели у 1982 році за проєктом Яноша Віга. За призначенням об’єкт не використовували від 1996 року після закриття трамвайної лінії. Протягом 2011 – 2015 році в просторі працювали заклади: на першому поверсі був розташований Burger Farm, а на другому – бар Fazenda.

 

Фото на головній: The Village Україна

 

 

Читайте також

На Оболоні без дозвільних документів намагаються реконструювати кесон

Укргазбанк виділить 60 млн грн на реконструкцію “Промприладу” в Івано-Франківську

Запорізька водонапірна башта офіційно стала пам’яткою архітектури