Столичні урбаністи започаткували громадську ініціативу “Пасажири Києва”

Активісти таким чином хочуть покращити якість міського громадського транспорту. Зокрема, вони вимагають відновити рух громадського транспорту під час повітряних тривог.

Разом зі спеціалістами й пасажирами урбаністи мають намір запустити низку проєктів, які сприятимуть реорганізації наявної системи громадського транспорту, повідомляють в організації.

“Громадський транспорт Києва, на жаль, продовжує деградувати і робить це ще швидшими темпами, ніж раніше – непристойно великі інтервали руху, зупинка під час повітряних тривог, активне використання дизельних автобусів, слабка ремонтна база, масові звільнення професіоналів і далі по списку”, – зазначає співорганізатор ініціативи Віталій Селик.

На думку активістів, першим кроком до якісних змін стане скасування рішення Ради оборони щодо зупинки громадського транспорту під час повітряних тривог, адже “воно нелогічне і підриває довіру до громадського транспорту”. 

“Мабуть, вже весь Київ зрозумів, що воно (рішення) повністю відірване від реальності і не має нічого спільного з турботою про безпеку киян. Наразі скасувати це рішення наше завдання №1”, – йдеться у дописі організації.

ГІ “Пасажири Києва”

Напередодні Олександр Гречко, співзасновник ініціативи, створив петицію, у котрій закликав міську владу відновити рух громадського транспорту під час повітряних тривог. Вона вже набрала необхідні 6 тисяч голосів і перебуває на розгляді. 

Серед інших ініціатив, які “Пасажири Києва” планують реалізувати, – реорганізація маршрутів, зміна тарифної моделі, пріоритет електротранспорту та запровадження нових виділених смуг.

Нині усю актуальну інформацію про стан громадського транспорту Києва вони зібрали у своїх соціальних мережах. Доєднатись можна за посиланням.

 

 

Читайте також

24 серпня тернополяни у вишиванках зможуть безкоштовно їздити громадським транспортом

У Києві планують реставрувати міст Патона

Між Україною та Молдовою в обхід Придністров’я запустили залізничний маршрут