У Києві продовжать ремонт аварійної ділянки річки Либідь

/ Урбаністика /

Для цього розпочали демонтаж гаражів, що розташовані біля водойми. 

Про це повідомляють на офіційному сайті КМДА.

Роботи здійснюють працівники Департаменту благоустрою та комунального підприємства “Плесо”. Загалом на території нарахували 48 нелегальних та аварійних споруд. 

Про демонтаж гаражів домовились із власниками споруд, які не тільки надали згоду, а й віддавали свої старі автівки на потреби ЗСУ. Фото: КМДА

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, вздовж гаражного кооперативу проходить ділянка річки, яку можна вважати найбільш небезпечною. А споруди – блокували доступ працівників і техніки до інженерних конструкцій. 

 

“Загалом Либідь потребує достатньо серйозних робіт у різних своїх частинах. Реконструкція річки для нас була і є пріоритетом, як до воєнного стану, так і зараз. Минулого року ми розпочали активне розчищення майже 1 км русла, щоб крок за кроком перетворити річку у цивілізовану локацію”, – коментує посадовець. 

Після завершення робіт і перемоги у війні хочуть облаштувати громадський простір біля річки з зоною відпочинку. 

Загалом планують демонтувати 48 аварійних та незаконних споруд. Фото: КМДА

За словами керівника КП “Плесо” Вячеслава Савицького, процес демонтажу відбувається в діалозі з громадою:

“Ми дотримуємось процедури, поінформували людей – власників гаражів, які з розумінням поставились до такого кроку. Більше того, люди навіть свої старі автівки, що були тут, зголосились віддати на потреби української армії. Тому робота іде планово, після чого приступаємо до протиаварійних робіт”, – сказав Савицький.

 

 

Читайте також

У Дніпрі знесуть пам’ятник генерал-майору НКВС Федорову

У Відні реконструювали площі, аби зробити простір влітку менш спекотним

МАФи біля столичних станцій метро та зупинок перенесуть на інші локації