У Харкові відмовилися позбутися проросійської назви театру імені Пушкіна

Харківський обласний російський драматичний театр імені Пушкіна вирішили не перейменовувати.

У назві залишиться як слово “російський”, так й ім’я поета. Таке рішення ухвалили на засіданні Харківської обласної ради, повідомила депутатка Галина Куц.

“Щойно так хитро на засіданні Харківської обласної ради розказували, що у назві Харківського російського драматичного академічного театру імені Пушкіна треба слово “російський” вилучити, але “великого” Пушкіна залишити. І це вони вирішили комісією”, – зазначає вона.

У червні Харківська облрада заявила, що підтримає ініціативу щодо перейменування. Фото: shukach.com

Натомість на порядку денному стояло питання про відмову усіх складових назви, що символізують рф. Ця пропозиція набрала 44 голоси із 61 необхідних й залишилася незатвердженою.

Пропозицію залишити в назві театру “Пушкіна” і вилучити “російський” також не підтримали – за це проголосувало 55 депутатів. Відтак назва залишилася колишньою.

Нагадаємо, що у червні 2022 року колектив театру звернувся до облради з проханням вилучити з назви слово “російський”. Тоді у відомстві заявили, що підтримують пропозицію.

 

 

Читайте також

Пам’ятник Катерині II в Одесі вчергове обливають фарбою, а Труханов говорить про парк “Імперського та Радянського минулого”

Верховну Раду просять перейменувати Кіровоградщину

Прага передасть Україні 22 одиниці громадського транспорту