У Гамбурзі запускають громадський транспорт, яким керує штучний інтелект

У Гамбурзі анонсували програму інтеграції 10 тисяч автівок, які працюють на штучному інтелекті у систему громадського транспорту міста до 2030 року.

Про це повідомляє видання The Mayor.

Влада Гамбурга оголосила, що має намір інвестувати 18 мільйонів євро в експериментальну міську програму автономних автомобілів для громадського транспорту.

Шатли мають забезпечувати поїздки на короткі відстані для громадян із житлових районів до великих автобусних і залізничних вузлів, полегшуючи доступ до громадського транспорту. Вони курсуватимуть з інтервалом у 5 хвилин, а викликати найближчий рейсовий шатл можна буде за допомогою мобільного застосунку.

Фото: Elbe Wochenblatt

У січні місто оголосило про перші 28 транспортних засобів, які вже вийшли на вулиці. Відтоді вони курсують, переправляючи людей із житлових кварталів до найближчої залізничної станції. Завдяки додатковому фінансуванню до 2025 року місто зможе додати до цієї кількості ще 20 автомобілів.

Метою Гамбурга є постчання 10 000 автономних шатлів до 2030 року. Інвестиції в місцеву програму hvv hop надійшли від Федерального міністерства транспорту.