У Барселоні затримали вандала, який міг малювати на історичних будівлях символ “Z”

/ Світ /

Нині його відпустили під заставу.

29 жовтня стало відомо, що правоохоронні органи Барселони затримали 57-річного чоловіка за вандалізм. Йому інкримінують пошкодження історичної спадщини, погрози та злодіяння на ґрунті ненависті. 

Поліція, що почала розслідування після появи перших подібних графіті 14 вересня, встановила, що протягом вересня та жовтня зловмисник зробив кілька написів із символами “Z”, “V”, свастикою та погрозами російською мовою. Зокрема, підозрюваний створював написи на палаці президента Женералітату Каталонії, палаці архієпископа, будинку архідиякона, будинку Ллотья-де-Мар. 

Зловмисником, який створював написи з використанням рашистських символів, може бути росіянин, що проживав на тимчасово окупованих територіях Донбасу

Після актів вандалізму чоловік хизувався скоєним у соцмережах

11 жовтня в мікрорайоні Побленоу з’явилися нові графіті з тією ж символікою, що і попередні, але цього разу мали ще й загрозливі і зневажливі тексти на адресу українського народу і громадян російського походження, які проживають в Барселоні, але виступають проти вторгнення рф.

Поліція Барселони розпочала розслідувати справу 14 вересня. 28 жовтня підозрюваного затримали

Нині зловмисника випустили під заставу

До слова, чоловік народився в росії, утім, проживав на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Після кожного акту вандалізму він хизувався скоєним у соцмережах. 

У пресрелізі повідомляють, що обвинуваченого відпустили під заставу.

 

 

Читайте також

Від 29 жовтня у Кременчуці погасять Вічний вогонь

Джордж Мартін: “Я хотів би мати дракона, щоб полетіти до кремля”

У замку “Паланок” завершують встановлення тризуба замість угорського турула