Tonkin Liu виконає капітальну реконструкцію одного з найбільших лондонських скверів

/ Події /

Архітектурна студія отримала дозвіл на будівельні роботи на площі Гросвенор - саду в елітному районі Мейфер, який є однією із архітектурних пам'яток Лондона та належить герцогу Вестмінстерському. 

Проєкт, який нині затвердили в комітеті з питань будівництва Вестмінстерської міської ради, передбачатиме облаштування садової території громадськими просторами, декоративними водоймами, мініводоспадами й постаментами для проведення виставок, пише Architects journal.

Садовий сквер в елітному районі планують перетворити на активний громадський простір. Візуалізація: Tonkin Liu

Нині площа Гросвенор має такий вигляд. Фото: Tatler

Однак остаточний вердикт ще має винести міністр житлових питань Майкл Гоув, адже в межах реконструкції планують демонтувати Дипломатичні ворота скверу, які встановили у 1984 році на честь двохсотріччя Паризької угоди.

Архітектори пропонують їх замінити на більш сучасні – розсувні ворота. Водночас меморіальну дошку та бруківку з пам’ятними написами приберуть лише, щоб відреставрувати – після цього їх повернуть на місце.

На території саду встановлять фонтани, що будуть нагадувати водопади, та облаштують кілька водно-болотних угідь. Візуалізація: Tonkin Liu

Старі ворота планують прибрати й замінити їх на більш сучасні. Візуалізація: Tonkin Liu

Роботи на ділянці площею 1,79 га виконуватиме забудовник Grosvenor. Очікується, що здійснювати капітальну реконструкцію почнуть на початку 2024. 

Під час реконструкції скверу повернуть його автентичну овальну форму. Візуалізація: Tonkin Liu

Опісля закінчення робіт тут буде новий центральний газон овальної форми, який буде відтворювати свій оригінальний дизайн 1720-х років. Він матиме пішохідні доріжки, а також навколишній тінистий сад із різноманітними рослинами.

 

 

Читайте також

У Німеччині облаштовують стіни з рослин, аби зменшити впливи міських шумів

Ейфелева вежа руйнується й негайно потребує ремонту – ЗМІ

В Ісландії побудують найбільший завод з обладнанням для уловлювання CO2