Очільник Мінкульту виступив проти закриття музею Булгакова

/ Україна /

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що не вважає ініціативу Спілки письменників доцільною, адже вона справила на нього "дивне враження".

Про це урядовець сказав під час брифінгу, де йшлося про посилення міжнародної підтримки культури та медіа в Україні, пише Детектор медіа.

“Мені дивно було прочитати заяву Спілки письменників. Чим завадив музей Спілці письменників, не знаю. Булгаков — киянин. Так, у нього були в деяких його творах, художніх, підкреслюю, творах, репліки певних героїв щодо визвольних змагань України на початку ХХ століття.

Але, думаю, що музей тут точно не винен. Ні музей, ані пам’ятник. Я думаю, що Спілці є чим займатися, ніж вирішувати питання музею Булгакова. Позиція очевидна — точно не варто чіпати”, — сказав Олександр Ткаченко.

Такої ж думки дотримується адміністрація музею Булгакова. Директорка установи Людмила Губіанурі у коментарі виданню Вечірній Київ зазначила, що діяльність музею базується не лише на постаті російського письменника, а загалом на історії Києва.

Крім того, за її словами, у квітні 2022-го здійснили реекспозицію й змістили акценти з твору “Біла гвардія” на “Майстра і Маргариту” та “Собаче серце”.

Спілка письменників ініціює закриття музею Булгакова у Києві

Нагадаємо, що раніше Спілка письменників виступила з пропозицією закриття музею Булгакова з подальшим облаштуванням в будівлі на Андріївському узвозі музею композитора Олександра Кошиця.

Натомість керівниця закладу Людмила Губіанурі прокоментувала це так:

“Існує лише одне джерело, за яким Кошиць начебто жив у цьому будинку, — один із довідників Києва. Насправді це помилка, адже є документи. Олександр Кошиць, коли писав спогади, завжди спирався на свій паспорт. Адже в той час при переїздах поліція ставила печатки, всі адреси проживання зафіксовані. А він багато переїжджав. На Андріївському узвозі Кошиць дійсно мешкав, але в будинку за номером 22А”.

 

 

Читайте також

Кияни пропонують повернути площі Перемоги історичну назву — петиція

Кияни віддали на макулатуру 48 тисяч російськомовних книжок

За кілька днів вдалось закрити збір для українця, який пожертвував фермою заради знищення окупантів