Тайвань виділить $6 мільйонів на відбудову українських міст

/ Події /

Фінансову допомогу отримають 5 українських міст, що постраждали від російського вторгнення.

Зокрема, кошти спрямують на відновлення Харкова, Миколаєва, Сум, Чернігова й Запоріжжя, повідомив під час телефонної розмови з очільником Харкова міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву.

“Народ Тайваню співчуває і підтримує народ України, оскільки ми вже давно зіткнулися з загрозами з боку Китаю. Ми сподіваємося, що наша допомога у відновленні зруйнованої цивільної інфраструктури пом’якшить вплив війни на український народ”, – зазначив Джозеф Ву.

На відновлення Харкова нададуть допомогу розміром $2 млн та ще по $500 тисяч Чернігову, Миколаєву, Сумам і Запоріжжю. Передбачається, що за ці кошти буде відбуватись відбудова навчальних закладів та міської інфраструктури, а також відновлення серйозно пошкоджених важливих об’єктів по всій Україні.

Варто зазначити, що Тайвань не має офіційних дипломатичних відносин з Україною, однак після початку масштабного російського вторгнення країна неодноразово надавала гуманітарну допомогу постраждалим унаслідок війни. 

Зокрема, у лютому уряд Тайваню передав 27 тонн медичних товарів українським біженцям у Польщі, та переселенцям у межах країни. У квітні країна пожертвувала $5,8 мільйона для семи медичних закладів, серед яких – Харківський інститут невідкладної хірургії.

 

 

Читайте також

російський павільйон на Венеційській бієнале можуть передати Україні

Veterano Brownie закривають і продають майно закладу, аби придбати на фронт безпілотник

В Києві можуть заборонити використання піротехнічних засобів під час воєнного стану