Суд арештував «Прем’єр Палац» та ще 6 готелів, що належать росіянам – ЗМІ

Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання Офісу генпрокурора та наклав арешт із забороною відчуження на Premier Palace Hotel та низку інших готелів, які, за даними журналістів, контролюють громадяни рф.

Як повідомляють «Схеми», окрім Прем’єр Палацу, арешт накладений на Premier Hotel Rus, Premier Hotel Lybid та Premier Hotel Slavutych у Києві, Premier Hotel Dnister у Львові, Premier Hotel Odessa в Одесі, а також Premier Compass Hotel Oleksandriya в Олександрії. Всіма ними володіє група VS Energy, яку, за версією слідства, контролюють громадяни РФ Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Михайло Воєводін.

Михайло Воєводін, згідно з даними слідства, так званий «злодій в законі» на прізвисько «Міша Лужнецький». Фото: держдума рф

Відповідно до рішення суду за 12 грудня, слідча суддя Олеся Батрин частково задовольнила клопотання Офісу генпрокурора і наклала арешт на статутний капітал у низці компаній, які контролює російська так звана «лужниківська» група, а також на нерухоме майно в Україні. Зокрема, на зазначені готелі та на нежитлові приміщення торговельно-виставкового комплексу «Метроград» та ТРЦ «Метрополіс» у Києві.

Відповідно до ухвали, майно заборонено відчужувати. У частині встановлення заборони користування цим майном суддя клопотання не задовольнив.

Як йшлося в клопотанні, це майно відповідає ознакам, як таке, «що одержане внаслідок вчинення злочину та/або є доходами від такого майна та метою такого арешту є забезпечення зберігання речових доказів та забезпечення спеціальної конфіскації майна».

ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора проводить досудове розслідування за кількома звинуваченнями, зокрема – привласнення майна та вчинення «злочинною організацією «Лужники», яке представлене фінансово-промисловою групою VS Energy, умисних дій, з метою зміни меж території або державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб».

 

 

Читайте також:

З готелів “Дністер”, які нібито належать росіянам, зняли арешт

На майно одного з найбільших забудовників Києва наклали арешт

Супер’яхту російського олігарха вперше продали на аукціоні в Європі