Сучасна українська Венера у новій колекції ваз від YAKUSH

/ Декор /

Український бренд YAKUSH представляє нову колекцію скляних ваз в образі жіночого тіла. На їхнє створення надихнули стародавні постаті Венер та трипільських баб. 

Як зазначають у компанії, трипільські баби – це давньослов’янський символ жіночості, материнства і родючості. Вони зображалися у вигляді статуеток з глини, кераміки або каменю, які розміщували в будинках та на хлібних полях, щоби забезпечити достаток та врожай.

YAKUSH планували запустити VENUS у продаж ще рік тому, проте цьому завадила повномасштабна війна росії проти України. Протягом року бренд довершував цей предмет декору та розробляв його новий зміст і кольори.

“За цей час з’явилося багато жінок, які нас надихнули: волонтерки, захисниці, лікарі, підприємниці, які, незважаючи на складний час, продовжили працювати у своїй країні”, – додають у команді бренду.

 

Venus – це про кожну українську жінку: сильну, водночас ніжну та неймовірно красиву

Кожна ваза є унікальною і виготовлена вручну. Замовити вироб можна у своєму улюбленому кольорі і додати її до своєї колекції декору.

Фото: Alex Butko

“Наші вази — не тільки краса. Ми дбаємо про добрі справи і підтримуємо жінок, які постраждали від насильства під час війни”, – наголошують в компанії. 20% від кожної проданої вази передаються у фонд допомоги жінкам GIDNA від Future for Ukraine, щоб допомогти їм знайти силу і заспокоїтись у важкі часи.

YAKUSH — український бренд, який створює посуд та декор з екологічних матеріалів ручної роботи, переважно з гутного стекла. Під час виробництва використовується технологія, що збереглася в Україні з XV-го століття.

 

 

Читайте також:

10 українських брендів домашнього декору взяли участь у виставці в Німеччині

Ресторан Terra від YOD Group переміг у LIV Hospitality Design Awards

Учасники французького аукціону сприйняли вазу за артефакт й підняли її ціну у 4000 разів