Студія Makhno розробила проєкт Музею українського сучасного мистецтва та кераміки: візуалізації

Студія Makhno обʼєднали архітектуру та народні традиції у проєкті Дому-музею українського сучасного мистецтва та кераміки на Київщині.

Наразі Дім-музей, площею 800 кв.м., буде зводитись на Київщині. Сама будівля музею – це величезний артоб’єкт, художньо спроєктований і покликаний заворожувати. Біля нього розгортається ландшафтний сад і розташовуються ексклюзивні артобʼєкти.

Візуалізація: MAKHNO

Сьогодні колекція музею є найширшою вибіркою керамічного мистецтва в Україні. Музей акцентує на відродженні традицій гончарства як автентичного українського арту і ремесла і налічує близько 3000 виробів. Чільне місце в експозиції займають роботи генія кераміки та малюнку, Сергія Радька. 

Візуалізація: MAKHNO

Для архітекторів стало справжнім викликом розмістити таку велику колекцію на відносно невеликій площі, однак команда вважає це цілком можливим.

Візуалізація: MAKHNO

“В Україні є класні концептуальні галереї, куратори, артдилери, митці та мисткині, але музею сучасного українського мистецтва й досі немає. Я вже понад двадцятиріччя досліджую нашу культуру, захоплююся її глибиною, автентичністю та універсальністю водночас. І сьогодні, вважаю, настав час для системної її популяризації, як всередині країни, так і назовні. Хочеться показати, що українська культура не тільки має тисячоліття історії, а й розвивається і трансформується просто зараз”, — говорить Сергій Махно, архітектор та засновник Makhno Art Foundation.

Візуалізація: MAKHNO

Здалеку велична бетонна споруда музею монолітом виринає з навколишнього ландшафту, спонукаючи всіх, хто її споглядає, підійти ближче і відкрити таємниці, які вона приховує в собі. Але коли відвідувачі наближаються, їх зустрічає разючий контраст чорного фасаду будівлі, який виділяється як маяк творчості та натхнення.

Візуалізація: MAKHNO

Makhno Art Foundation запрошує всіх поціновувачів українського мистецтва доєднатися до проєкту.

 

 

 

Читайте також:

У Камʼянці-Подільському визначили кращі проєкти для бізнес-центру у Старому місті: візуалізації

balbek bureau реконструювали 140-річний будинок в центрі Києва

Проєкт реконструкції школи для українських дітей у передмісті Варшави від ZIKZAK Architects