Скандальний радянський танк у Нарві все ж демонтували

/ Світ /

Довкола знесення пам'ятника в Естонії тривалий час точились дискусії.

Про це повідомляє медіа ERR.

Танк Т-34 у Нарві прибрали з постаменту 16 серпня – демонтаж тривав близько трьох годин. Задля безпеки під час цього процесу поліція навіть запровадила комендантську годину та перекрила дороги поблизу пам’ятника. Окрім того, продовжують здійснювати роботи зі знесення семи інших радянських монументів в регіоні. 

За повідомленням Департаменту поліції та прикордонної охорони, на місці, де стояв танк, працює поліція діалогу, яка розмовлятиме з людьми як естонською, так і російською мовами. Мета правоохоронців – запобігати конфліктам і надавати пояснення.

Демонтаж скандального радянського танка в Нарві тривав близько трьох годин. Фото: Err.ee

“Враховуючи, як швидко зростає напруженість і плутанина довкола меморіалів у Нарві, ми повинні діяти швидко, щоби забезпечити громадський порядок та внутрішню безпеку. Саме тому уряд ухвалив рішення прибрати військові пам’ятники з їхніх нинішніх місць, щоби не дати їм ще більше розпалити ненависть у суспільстві та ятрити старі рани”, – зауважує прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

До слова, нарвський танк був доставлений у Віймсі до Естонського військового музею.

Раніше уряд Естонії ухвалив рішення прибрати військові пам’ятники, встановлені окупаційною радянською владою, з громадських просторів до кінця 2022 року. Конкретний графік та швидкість процесу залежатимуть від готовності місцевих влад та логістичних планів.

В Естонії “якнайшвидше” хочуть прибрати радянські пам’ятники

 

 

Читайте також

У Вільнюсі облаштовують оновлений громадський простір замість пам’ятника часів радянщини

“Зняли всього за годину”. У центрі Чернівців демонтували пам’ятник червоноармійцю 

У Фінляндії демонтували статую “Мир у всьому світі”, подаровану СРСР