СБУ арештувала активи прибічників путіна, які мали в Україні будівельний бізнес. Що відомо

/ Події /

На Львівщині СБУ ініціювала накладення арешту на підприємство, кінцевими бенефіціарами якого є олігархи з рф, що причетні до фінансування війни у "ЛНР" і "ДНР". Мова йде про компанію, що була одним із найбільших виробників бетоноконструкцій, який постачав продукцію як в Україну, так і за кордон.

Один з бенефіціарів належить до найближчого оточення путіна. Він спонсорує передвиборчу кампанію партії “єдина росія” та будівництво житла для співробітників фсб і збройних сил рф, повідомляють в управлінні СБУ у Львівській області.

Правоохоронці не зазначають назву компанії, однак, імовірно, йдеться про підприємство “Аерок”, повідомляють в УП. За даними YouControl, ця будівельна фірма зареєстрована в Україні у місті Обухів Київської області з 2006 року. Її кінцевим бенефіціарним власником є російська компанія “ГРУППА ЛСР”, генеральний директор якої – російський мільярдер андрій молчанов.

В Україні “Аерок” має два підприємства, що спеціалізуються на виготовленні виробів з автоклавного газобетону. Одне з них діяло у місті Березань, що на Київщині. Інше – почали будувати в 2021 році на Львівщині у місті Стрий.

Брендинг компанії є ідентичним до зображення, що оприлюднила СБУ. Фото: aeroc-vin.com.ua

Для того, аби продовжити постачати товар на тимчасово окуповані території, в компанії зробили ребрендинг. Утім, уникнути відповідальності не вдалось – СБУ наклала арешт на усі активи сумою у понад два мільярди гривень. 

Зокрема, було арештовано 100% корпоративних прав у вигляді статутного капіталу на понад 437 млн грн та майно підприємства орієнтовною вартістю у півтора мільярда гривень. Крім того, конфісковано понад 104 мільйони гривень, що лежали на 9 банківських рахунках.

У межах кримінального провадження арештоване майно передають в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

 

 

Читайте також

У США замість будівельних блоків з бетону будуть використовувати цеглу із мікроводоростей

Німеччина куруватиме внесення Одеси до списку ЮНЕСКО за прискореною процедурою

Данський урбаніст запустить у Львові безкоштовний велопрокат для переселенців