«Сад пам’яті». Познанський цвинтар запропонував замість надгробків екологічне поховання просто у лісі

Цвинтар Юніково в польському місті Познань огородив невелику ділянку лісу, щоб створити «Ліс пам’яті». 

Ідея полягає в тому, щоби дозволити родичам померлих і кремованих людей розвіяти прах або поховати його в біорозкладних урнах, пише The Mayor.

Простір площею приблизно 180 квадратних метрів дозволить ховати людей у більш нетрадиційний та екологічний спосіб. На ділянці не буде жодних надгробків, букетів чи вінків.

На Юніковому цвинтарі створено Ліс пам’яті

Замість надгробків біля входу до ділянки встановлено дві кам’яні брили. Саме на них за особливим замовленням будуть вигравірувані імена померлих. Якщо люди захочуть залишити квіти чи свічки, вони зможуть це зробити біля цих декоративних скель.

«Ліс пам’яті дасть можливість споглядати, а відвідувачі зможуть згадати загиблих серед шелесту дерев. Опале листя формує природний декор цього особливого місця, а природне розташування ділянки означатиме, що воно не потребуватиме прибирання, виправлення чи будь-яких додаткових прикрас», – йдеться в офіційній заяві кладовища.

Лісові поховання, таким чином, є більш екологічно відповідальними та філософськи задовільними, якщо можна прийняти анонімний характер процесу.

 

 

Читайте також:

У Києві хочуть облаштувати військове кладовище на Лисій горі: громада проти

На давньому козацькому цвинтарі в Одесі влаштовують толоки, щоб створити там туристичну локацію

У Польщі облаштували підвісний міст для білок