Реконструкція площі Перемоги у Вінниці передбачатиме облаштування місця пам’яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу

Поблизу вінницького Будинку офіцерів та будинку побуту “Ювілейний” створять окремий простір для вшанування пам'яті загиблих під час російського теракту 14 липня.

Його облаштування відбуватиметься у межах проєкту реконструкції площі Перемоги, концепцію якої у 2019 році розробила Київська студія ландшафтної архітектури Максима Коцюби, повідомляють у Вінницькій міській раді.

Передбачається, що у проєкт внесуть зміни – публічний простір зроблять меморіальним. Його майбутній вигляд узгоджуватимуть разом з рідними жертв російського теракту на засіданні Ради з питань історії, культурної спадщини та топоніміки, що відбудеться 5 вересня.

Концепція реконструкції 2019 року. Візуалізація: kotsiuba.com

У процес розробки цієї частини проєкту пропонують залучити відомі польські практики створення місць пам’яті, однак кінцеве просторове рішення залежатиме від результатів зустрічі з родичами загиблих.

Очікується, що інтеграцією нових ідей продовжуватимуть займатися фахівці Київської студії ландшафтної архітектури Максима Коцюби. Як зазначають у міськраді, нині головне завдання – розглянути ескізи архітекторів та запропонувати варіанти місць для вшанування пам’яті.

Концепція вигляду вулиці Коцюбинського поблизу Будинку офіцерів. Візуалізація: kotsiuba.com

Наразі робоча група, створена ОДА, до якої увійшли представники власників споруд, обласні та міські чиновники, вивчає шляхи, якими буде поетапно реалізована реставрація і пристосування Будинку офіцерів та реконструкція Будинку побуту “Ювілейний”.

 

На головній: візуалізація простору біля Будинку офіцерів, спроєктованого Київською студією ландшафтної архітектури Максима Коцюби у 2019 році.

 

 

Читайте також

Головну вулицю Варшави збираються озеленити – візуалізації

Литва укріпила кордони з білоруссю колючою огорожею

У Львові повернуть історичний вигляд однієї з найстаріших кав’ярень міста