Попри війну на Черкащині зводять завод з виробництва круп

/ Події /

У Черкаській області попри війну відкриють підприємство, яке спеціалізуватиметься на виробництві харчових продуктів із зерна. Нині тут тривають будівельні роботи.

Компанія працюватиме, як на внутрішній, так і на зовнішній ринок, повідомив очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

За його словами, будівництво заводу стартувало ще восени 2021 року. Роботи мали завершити у першій половині 2022, та через повномасштабне вторгнення не встигли. Утім проєкт все-таки планують реалізувати – значну частину конструкційних робіт вже виконали, нині працюють над облаштуванням фасадів.

Майбутній завод на Черкащині матиме усі необхідні сертифікати, щоб екпортувати продукцію. Фото: Сучпільне Черкаси

“Наші підприємці не лише призвичаюються до роботи в теперішніх реаліях, а й втілюють нові проєкти. Ось чергове підтвердження – будівництво заводу з виробництва круп. Ми часто на зустрічах із аграріями говоримо про те, що область має не лише вирощувати й експортувати, а й виробляти готову продукцію, створюючи додану вартість. Цей проєкт саме про це”, – написав голова Черкаської ОВА.

Будівництво підприємства мали закінчити на початку 2022 року, однак війна завадила планам. Нині будівельни роботи тривають. Фото: Суспільне Черкаси

За словами керівника підприємства Андрія Ручкіна, цей завод буде першим виробництвом в Україні, що спеціалізуватиметься виключно на переробці зерна. 

“Подібні заводи в Україні є, але такого, який спроєктований виключно для перероблення крупи, — такого заводу більше немає. Життя не зупиняється і від того що ми зупинимось краще нікому не стане, якщо люди патріоти, то вони знають, що війна рано чи пізно закінчиться і втрачати даний час немає сенсу”, – пояснив він.

 

 

Читайте також

На території львівської промислової зони “Сигнівка” створять ще один індустріальний парк

В Україні відновлять виробництво Косівської кераміки, що входить до списку ЮНЕСКО

У Києві слідчі вилучили російське скло вартістю понад 9,5 млн гривень