Поблизу Києва зведуть сміттєпереробний завод

/ Події /

Комунальне підприємство з сортування та переробки відходів планують створити на території Бориспільської громади за сприяння міста Бровари.

Про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко. За його словами, для реалізації цього проєкту вже обрали перспективну земельну ділянку. Вона розташована на території Бориспільської МТГ. 

“На сьогоднішній день вже маємо певні спільні бачення та напрацювання, є повна співпраця і розуміння між нашими громадами… Ми вже маємо проєктні напрацювання, які і передали на ознайомлення бориспільським колегам”, – зазначив очільник міста. 

Нарада очільників громад, на якій обговорили створення сміттєпереробного заводу. Фото: Володимир Борисенко

Планують, що будівництво нового заводу відбуватиметься за підтримки держави та міжнародних інвесторів. Наразі ініціативу підтримали вже у Київській обласній військовій адміністрації. 

“На перспективу є бачення залучити до проєкту місто Київ та сусідні громади… Найближчим часом на сесіях Броварської та Бориспільської міських рад буде розглянуто проєкт рішення про затвердження Статуту спільного комунального підприємства”, – заявив Ігор Сапожко.

 

На головній – сміттєпереробний завод у польському Бидгощі. Джерело фото: Pronatura.bydgoszcz.pl

 

 

Читайте також

Київрада не розгляне створення заказника “Протасів Яр” на наступному засіданні – громада обурена

Вимушений переселенець із Луганщини власноруч зводить екологічні будинки на Хмельниччині

Столиці України та Польщі планують з’єднати швидкісним залізничним маршрутом