Північний міст у Києві пропонують назвати на честь Залужного – петиція

Відповідне звернення розмістили на сайті Київради.

Його автор Сергій Сторожев зауважує, що перейменування цієї переправи на честь Головнокомандувача буде символічним, адже раніше міст називався московським й саме через нього була загроза наступу на столицю.

“Це міст, що з’єднує лівобережжя та правобережжя України. Міст, що знаходиться на півночі столиці, звідки прийшла загроза. Міст, що колись звався московським. Буде дуже символічно, якщо він буде носити ім‘я людини, завдяки якій Україна досі існує і буде існувати”, – наголошує Сергій Сторожев.

Чоловік пропонує назву у двох варіаціях – міст Залужного або Залужний міст. “Символ стійкості і єднання народу України”, – підкреслює автор петиції.

Північний міст у Києві. Фото: Дмитро Пилипенко

Наразі пропозиція перебуває на етапі збору підписів. На момент публікації, її підтримало 1750 осіб. Щоб петицію розглянули у Київраді, вона має набрати 6000 підписів. 

Долучитись до ініціативи можна за посиланням.

Варто зазначити, що до 2018 року міст називався московським. До того, як його перейменували на Північний, було ще декілька варіантів топонімів, серед яких назви на честь Степана Бандери чи інженера-конструктора Георгія Фукса; лунали навіть пропозиції перейменувати переправу на “Троєщинський міст”.

 

 

Читайте також

Київрада проситиме ВР врегулювати рух портативних видів транспорту з електромотором

Столичних водіїв, що паркуються на газонах, вноситимуть до бази правопорушників 

У Черкасах пропонують перейменувати всі площі міста на майдани