П’ять жінок-дизайнерок презентують український стенд на Maison&Objet 2020

В Парижі продовжується січнева виставка Maison&Objet 2020, на якій представлено п’ять креативних дизайн-брендів із України.

Проєкт Ukrainian Design Brands, організований компанією MAЇNO Design, вже вчетверте демонструє на провідній європейській виставці український предметний дизайн. Цього разу колекції презентують п’ять жінок-власниць брендів, що працюють в різних напрямках та з різними матеріалами.

Учасники Ukrainian Design Brands vol. 4:

Компанія NOOM та Катерина Соколова представить лімітовані моделі супрематичних світильників та ваз у нових кольорах, модульний підсвічник Orb, a також меблі: кавовий столик, крісло та комод.

GENKE VASE, Noom
Orb Canle Holders, Noom
Gropius armchair, Noom
EL LAMP HORISONTAL, Noom
Катерина Соколова

Бренд Art & Design by Kristina Gaidamaka разом з Христиною Гайдамакою презентує нову колекцію килимів ручної роботи «Острови», виконаних у техніці тафтінгу з натуральної вовни за оригінальними ескізами художниці.

Іsland shawl, Kristina Gaidamaka
Іsland carpet, Kristina Gaidamaka
Христина Гайдамака

Меблева фабрика сучасного класичного дизайну Atelier Lilu і його засновниця Валентина Васильєва привезли до Парижу яскравий стилістичний експеримент — пуфи-двійнята Joke, створені у співпраці з дизайнеркою Ольгою Фрадіною.

Joke ottomans, Atelier Lilu
Joke ottomans, Atelier Lilu
Валентина Васильєва й Ольга Фрадіна

Дизайнерка Інна Зіміна та її бренд innazimina дебютує на салоні із будуарним столиком Sofi, що є і красивим, і розумним водночас — має вбудовану акустичну систему.

Sofi table, innazimina
Інна Зіміна

Бренд Валерії Варі Conférma продемонструє колекцію меблів та світла з натуральних матеріалів у стилістиці стриманої актуальної класики із благородних порід дерева та натурального каменю.

Punto di luce and Familia table, CONFERMA
Punto di Luce and Privato table, CONFERMA
Валерія Варі

Нагадаємо, проєкт Ukrainian Design Brands vol. 4 реалізується за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і фінансується в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

У вересні 2019 року в Парижі пройшли дві масштабні виставки дизайну — салон меблів та декору Maison&Objet і Тиждень дизайну Paris Design Week, на яких так само було представлено український дизайн за підтримки MAЇNO Design.