Німецьке місто Карлсруе стало побратимом Вінниці

/ Україна /

Зокрема, вони будуть співпрацювати у сферах міської мобільності та просторового розвитку. 

Про це повідомляє голова Вінниці Сергій Моргунов. 

“Вінниця матиме ще одного побратима в Європі – німецьке місто Карлсруе.  Учора Муніципальна рада Карлcруе одностайно затвердила рішення про такі наміри. Німецькі партнери прагнуть висловити солідарність нашій громаді, підтримати євроінтеграційні прагнення, а також зробити свій внесок у відбудову України. У знак поваги до нашої країни та приїзду української делегації на ратуші підняли синьо-жовтий прапор”, – розповідає посадовець.

Засідання Муніципальної ради Карлcруе. Фото: Сергій Моргунов

Моргунов додає, що Вінницю німецькі партнери обрали через уже наладжені дружні відносини між громадами та організаціями, а також через інноваційність та проєвропейськість населеного пункту. Потенційно бізнес обох країн може співпрацювати у сфері ІТ, харчовій галузі, відновній енергетиці. Також очікують здійснення культурних та освітніх обмінів, спільних напрацювань щодо міської мобільності та просторового розвитку.

Вулиця німецького міста Карлсруе. Фото: Сергій Моргунов

“Карлсруе відрізняє якісна велосипедна інфраструктура, мережа громадського транспортного, інклюзивність міського простору. До речі, у Карлсруе є підземні трамвайні маршрути, і це цікавий досвід. Адже екологізація транспорту – одна з цілей нашої Стратегії 3.0, яку ми розробляли ще до повномасштабного вторгнення рф. І ми працюємо зі швейцарським Цюріхом щодо оновлення рухомого складу трамваїв”, – додає Моргунов. 

Німецьке місто має намір інвестувати близько 50 тисяч євро для зміцнення нових партнерських відносин з Вінницею. 

Карлсруе – це одне з найбільших міст в регіоні Баден-Вюртемберг, де мешкає близько 308 тисяч людей. Там розташовані федеральні суди та Генпрокуратура, а також найстаріший технічний університет країни.

 

 

Читайте також

Київ та Мадрид стали містами-побратимами

Мінськ позбавили статусу міста-побратима Києва

Уперше в історії: штат США й українська область стали регіонами-побратимами