Німеччина надасть кошти для продовження реставрації історичних брам і вікон у Львові

/ Україна /

Співфінансуватиме ініціативу фонд Ебергарда Шьока.

Про це повідомляє ЛКП “Бюро спадщини” управління охорони історичного середовища Львівської міської ради.

Для підтримки проєкту реставрації вікон і брам у рамках активної в місті програми співфінансування фонд надав 15 000 євро. Це дозволить продовжити роботи з відновлення історичних об’єктів упродовж 2022 року, а частки співфінансування мешканців (це 30%) у програмі залишаються незмінними.

“Від початку широкомасштабного вторгнення москалів за бюджетні кошти в Україні здійснюється фінансування лише критичної інфраструктури, захищених видатків та ЗСУ. Незважаючи на війну, серед мешканців міста є велика зацікавленість у реставрації цінних елементів їхніх будинків, тому ми звернулися до іноземних фондів з проханням допомогти у співфінансуванні програми. І щиро дякуємо за відгук фонду Ебергарда Шьока”, – розповів директор “Бюро спащини” Павло Богайчик.

Зображення: Бюро спадщини у Львові

Відповідно до умов програми, минулі роки 70% вартості робіт з реставрації брам оплачувала Львівська міська рада через координатора програми ЛКП “Бюро спадщини”, а решту коштів надавали мешканці. Під час реставрації вікон співфінансування становило 60% – кошти міста, а 40% – мешканців, а у випадку заміни металопластикових вікон на дерев’яні частки становили 50% на 50%. Це правило програми залишається незмінним.

 

Фото на головній: Spadshchyna.lviv.ua

 

 

Читайте також

У львівському будинку кінця ХІХ століття відновили історичну браму – фото

Проєкт Restare. Як у Львові працює бюро архітектурного порятунку

У Львові відновили історичні двері з фасетованим склом