Нещодавно відреставрований маєток архітектора Френка Ллойда Райта виставили на продаж

Одна з найбільших резиденцій, спроєктована відомим американським архітектором Френком Ллойдом Райтом, виставлена на продаж за 8 млн доларів. 

Про це повідомляє CNN.

Маєток під назвою Westhope розташований в Талсі, штат Оклахома. Райт спроєктував будинок у 1929 році для свого двоюрідного брата Річарда Ллойда Джонса. Його було додано до Національного реєстру історичних місць у 1972 році.

Розгалужений бетонно-скляний будинок реставрували 2 роки. Ремонт передбачав оновлення фасаду, кухні, позбавлення від килимових покриттів і відновлення басейну та території.

Фото: Sarah Strunk

Зовнішній вигляд будинку складається зі штабелів бетонних блоків із візерунками — тепер відомих як будівельна система «текстильних блоків» Райта, – а також з 5200 скляних панелей, які забезпечують залиті сонцем кімнати.

Всередині просторе відкрите планування включає п’ять спалень і чотири ванні кімнати, з деякими оригінальними дерев’яними меблями, включеними в продаж. Райт зробив лише кілька будинків з бетонних блоків, що робить це майно “чудовою рідкісною коштовністю”.

Фото: Sarah Strunk

На сьогодні збереглися близько 400 будинків Райта, більшість з яких перебувають у приватній власності. Вони часто знову з’являються на ринку продажу. У лютому єдиний будинок архітектора на березі океану в Каліфорнії був проданий за 22 мільйони доларів.

 

 

Читайте також:

У Барселоні архітектори перетворили невеликий будинок XIX століття у просторе сімейне житло

Карпатська велич в архітектурному проєкті готелю від студії MAKHNO: візуалізації

У США продають одну з найвідоміших будівель Френка Ллойда Райта