Немов гриби: у парку польської Гдині встановили незвичні лампи HUBY 

/ Дизайн /

Світильники живляться за допомогою сонячної енергії. 

Про це повідомляє видання whiteMAD.

Встановлені на деревах ліхтарі HUBY, що нагадують гриби, були виготовлені групою Mozi – це команда архітекторів, дизайнерів та митців, які під час створення власних проєктів шукають натхнення у природі. 

Встановлення ліхтарів HUBY, розроблених групою Mozi, у парку Гдині. Фото: whiteMAD

“Зроблені нами об’єкти, крім основної функції освітлення дороги, орієнтують пішоходів, що гуляють парком Оксів’є, на шляху через Лісопарк – маршруті, що з’єднує верхню і нижню частини Оксів’є… Впровадження таких змін у громадському просторі підвищує якість, доступність та функціональність оновленого району Гдині”, – пояснюють дизайнери Mozi.

Завдяки формі, яка нагадує гриби, автори ламп намагались не спотворити парк та водночас створити необхідне пішоходам освітлення. Фото: whiteMAD

Лампи HUBY можуть автоматично вмикатись завдяки реагуванню на світло від сусідніх ліхтарів. Фото: whiteMAD

Лампи Huby живляться завдяки фотогальванічним елементам, що дозволяє розташувати предмет у будь-якому місці. Також вони автоматично вмикаються унаслідок реагування на інфрачервоне випромінювання і світло від сусідніх ліхтарів.

Розробники створили світильники спеціально для парку Гдині – головним їхнім прагненням було не спотворити природу місцевості та не зашкодити тамтешнім флорі та фауні.

 

 

Читайте також

У Португалії облаштували сонячну електростанцію на воді

“Тане морозиво, тане архітектура класицизму”. В Одесі відкрили джелатерію, створену за проєктом Sivak+Partners

Японці розробили концепт архітектурного об’єкта зі штучною гравітацією для життя в космосі