На території НАУ планують збудувати житловий комплекс

На території Національного авіаційного університету у Києві хочуть звести понад 10 багатоповерхівок.

Натомість про будівництво гуртожитків, навчальних корпусів або стадіонів мова не йде. Про це повідомив нардепу Роману Грищуку ректор університету у відповідь на його депутатський запит.

У наданому експертному звіті йдеться про те, що на території вишу хочуть звести 3 будинки на 25 поверхів, 2 будинки на 16 поверхів, 7 будинків на 9 поверхів та наземний паркінг висотою у 6 поверхів.

Національний авіаційний університет. Фото з відкритих джерел

Керівництво НАУ також додало документ про позитивну експертну оцінку на будування приміщень. Не затвердили лише проєктну документацію на “будівництво житлових будинків з підземним паркінгом та спортивним комплексом”.

Варто зазначити, що у листопаді 2021 року Державна інспекція архітектури та містобудування призупинила будівництво ЖК на території університету через розроблення проєктної документації з порушеннями законодавства у сфері містобудування, державних будівельних норм, стандартів та правил.

А сам дозвіл на зведення ЖК на 1659 квартир загальною площею понад 107 тисяч квадратних метрів на території НАУ видала вже розформована Державна архітектурно-будівельна інспекція.

 

Читайте також

Зберегти Одеський завод ігристих вин: депутати звернулись до Мінкульту

Опублікували трейлер фільму про архітектора “Літаючої тарілки” Флоріана Юр’єва – відео

Доля садиби Дмитрієва. Один із найстаріших маєтків Подолу можуть повернути місту