На місці аварійної будівлі біля ринку “Новий” у Львові створять торговий центр

Споруда тривалий час перебувала у занедбаному стані, а у 2021 році у неї обвалився дах.

Нині її планують перетворити на комерційний простір з паркінгом і трансформаторною підстанцією та облаштованою пішохідною зоною, пише ZAXID.NET із посиланням на виконком Львівської міськради.

Проєктом реконструкції закинутої будівлі займатиметься ТзОВ “Віллоу Ярд А” – на засіданні виконкому підприємству видали всі необхідні дозволи. 

Такий вигляд матиме торговий центр на Садовій, 2а. Візуалізація: Віллоу Ярд А

ТЦ зведуть на ділянці площею 0,5771 га. Реконструкція передбачатиме перебудову двоповерхової будівлі в одноповерхову. Довкола облаштують паркінгові місця та пішохідну зону. Найближчим часом забудовник має запропонувати схеми благоустрою території та погодити її в управлінні архітектури.

Поруч із ділянкою, де планують будівництво, розташовані ринок “Новий” та офіс ІТ-компанії SoftServe. Візуалізація: Віллоу Ярд А

Варто зазначити, що у 2020 році отримало містобудівні умови і обмеження на будівництво торгового центру на Садовій, 2а ТзОВ “Інсула інвест”, яке мало реконструювати незавершений об’єкт 58%-ї готовності.

Минулого року у процесі демонтажу обвалився дах, унаслідок чого загинув охоронець. Поруч із ділянкою, де планують будівництво, розташовані ринок “Новий” та офіс ІТ-компанії SoftServe.

 

 

Читайте також

Простір біля львівської Фабрики повидла повидла встелять автентичним каменем

Італійський фонд відремонтує квартири понад тисячі ірпінців

Забудовник пригнав вантажівку з номерами ЗСУ для зведення небосягів упритул до Голосіївського парку