Модний дім Fendi долучився до оновлення інтер’єрів історичної вілли Медічі в Римі

Відомий модний бренд об’єднався з Французькою академією в Римі, щоб змінити меблювання шести салонів у віллі Медічі – палаці епохи Відродження XVI століття, розташованому серед розлогих садів у самому центрі італійської столиці.

Від 1803 року у віллі розташована Французька академія, а сьогодні будівля використовується Французьким художнім інститутом для проведення творчих заходів і публічних мистецьких програм, пише Dezeen.

Салони всередині вілли не зазнавали суттєвих змін протягом 20 років, що змусило академію розпочати реконструкцію в надії вдало поєднати багатовікові кімнати із сучасним дизайном.

Фото: Silvia Rivoltella

Fendi запросили для консультацій щодо схеми інтер’єру Villa Medici разом із національним агентством зі збору та консервації меблів Франції Mobilier National.

Художній директор відділу кутюр і жіночого одягу Fendi Кім Джонс був залучений до вибору сучасних французьких та італійських меблів для салонів. Частину предметів взяли з колекції товарів для дому Fendi Casa. Вибір конкретних предметів був обумовлений тим, що вони вдало вписувались серед старовинних предметів будівлі та класичних творів мистецтва.

Фото: Silvia Rivoltella

Центром Petit Salon тепер є величезний модульний диван міланського дизайнера Тоана Нгуєна, оббитий іржаво-помаранчевою тканиною, що збігається з кольором стін.

Фото: Silvia Rivoltella

У Salon des Pensionnaires розташований стіл французького дизайнера Ное Дюшофур-Лоранса, тонкі чорні ніжки якого нагадують гілки римської зонтичної сосни. Атмосферу цієї кімнати доповнюють сіро-блакитні дивани та крісла від італійського дизайнера К’яри Андреатті.

Фото: Silvia Rivoltella

Дюшофур-Лоранс також був відповідальним за виготовлення столів, знайдених у Salon de Lecture та Salon Bleu, за формою схожих на витерту часом тротуарну плитку Аппієвої дороги – однієї з найстаріших доріг, що ведуть до Риму.

Фото: Silvia Rivoltella

Великий салон містить ряди звивистих стільців Belleville, створених французькою парою дизайнерів Ронаном та Ерваном Буруллеком для Vitra.

Видання зазначає, що останніми роками висококласні модельєри все більше залучаються до проєктів дизайну інтер’єру. Наприклад, засновник Jasquemus Саймон Порте Жакемус розробив літню схему інтер’єру для ресторану в Парижі.

 

 

Читайте також:

YOD Group отримала «Премію Версалю» – це перша українська дизайн-студія, що здобула таку нагороду

“Демократія та відкритий простір”. Українські архітектори розробили дизайн нової будівлі мерії для Маріуполя

Митець із Нової Каховки розмалював дудлами будинок у Вінниці