Міжнародна компанія з відновлення інфраструктури та житла відкриває офіс в Україні

/ Архітектура /

Йдеться про американське інжинірингове підприємство Miyamoto International.

В Україні розпочала роботу Miyamoto International, яка є провідним міжнародним експертом із відновлення інфраструктури житла після збройних конфліктів і стихійних лих. Спеціалісти організації вже встигли оцінити масштаби руйнувань і розібралися в складних аспектах відновлення інфраструктури України і наразі ведуть активну роботу з відбудови українських міст і селищ, які постраждали від російського вторгнення. 

Перші 3 мільйони гривень компанія уже витратила на відбудову зруйнованих будинків у Київській області.

Фото: Miyamoto International

«Відбудову країни необхідно розпочинати якомога раніше, бо якщо чекати на репарації, за кілька років в Україні з’являться покинуті міста й села. Про такий сценарій свідчить досвід інших країн, території яких постраждали від війни або природних катаклізмів», – каже доктор Кіт Міамото, CEO Miyamoto International.

Miyamoto International наразі має офіційні представництва у 25 країнах світу й, нарешті, відкрила офіс у Києві. Двадцятирічний досвід, який команда компанії отримала по всьому світу, зокрема, у США, Японії, Мексиці, Афганістані та Індонезії, допоможе швидко та якісно відновити житло і критичні інфраструктурні обʼєкти в Україні. 

Фото: Miyamoto International

Одним із головних принципів Miyamoto International є залучення місцевих фахівців для будівельно-відновлювальних робіт. Українські спеціалісти зараз проходять додаткове навчання у найдосвідченіших інженерів компанії, а для фондів, які готові долучитися до відбудови, організація надає покрокову інструкцію відновлення, співавтором якої є доктор Кіт Міямото. Цей гуманітарний протокол протестовано в багатьох кризових ситуаціях у різних куточках світу. 

Так, наприклад, після руйнівного землетрусу на Гаїті у 2010 році компанія Miyamoto International навчила 600 гаїтянських інженерів, за участю яких було відновлено понад 10 тисяч та обстежено 180 тисяч будинків.

За даними Світового банку, подібна відбудова створює в середньому п’ять робочих місць. Кінцевою метою Miyamoto International є створення умов для перезапуску економіки зруйнованого регіону.

«Більшість зруйнованих будівель у відвіданих українських містах можна відновити. Ключова вимога сьогодення – оперативність. Необхідно вже починати роботу над цивільними будівлями, насамперед школами, багатоповерховими і приватними будинками, бо міжнародний протокол гуманітарного відновлення насамперед полягає в поверненні людей до звичних їм умов. Для отримання такого результату ми залучаємо якомога більше українських інженерів-будівельників, аби звернути увагу влади та фондів на нашу діяльність», – каже директор Miyamoto International Ukraine Павло Похальчук.

Тим часом доктор Кіт Міамото особисто бере участь у відбудові України, виділяючи кошти зі свого фонду гуманітарної допомоги Miyamoto Relief. Основна мета діяльності фонду – у найкоротші строки підтримати тих, хто найбільше потребує допомоги. Наразі Miyamoto Relief витратив 3 мільйони гривень на будівельні роботи і матеріали. 

«Ми з дружиною вирішили виділити Україні гроші з нашого окремого фонду. Ці кошти вже дозволили 12 потерпілим родинам зустріти Різдво у власному житлі», – додає доктор Кіт Міамото.

Зокрема, завдяки коштам від Miyamoto Relief вже відновлено дитячий садочок і житловий будинок у Бородянці. 

Відвідати сайт Miyamoto Relief

 

 

Читайте також

Як не втратити шанс. Програма комплексного відновлення – дорожня карта першочергових кроків відновлення України

Воєнні рейки українського дизайну: творчість як маніфест

Цифроченто. Як епоха нейромереж змінює архітектуру