Мешканці зруйнованого дроном будинку на Жилянській планують самотужки його відновити

/ Україна /

Мешканці пошкодженого іранським дроном житлового будинку на Жилянській вирішили об’єднатися задля відновлення дому.

“Рішення про створення об’єднання прийняте, юристи наразі займаються його оформленням”, – цитує БЖ мешканку споруди Тетяну.

Нині власники квартир планують створити ОСББ, щоб оформити землю під будинком. Як розповіла БЖ власниця квартири на Жилянській, вартість відновлення залежить від декількох факторів.

“Перше – це архітектурне рішення, що залежить від технічних умов місцевої влади, від них вже будемо розуміти, який проєкт скільки коштує. Але ми точно знаємо, що це буде хоч і довше, але дешевше, ніж купити десь в чужому районі, чи переселитися в інше місто. Наприклад, моя сусідка перед війною купила квартиру за 200 000 доларів, почали ремонт”, – розповідає Тетяна.

Дрон, кажуть мешканці, пошкодив п’ять квартир, але не зруйнував весь будинок.

“Навіть під пошкодженими квартирами фундамент цілий. Ми маємо попередню інформацію від кращих фахівців, що будинок можна відновити чи відбудувати. З нами на зв’язку архітектори міжнародного рівня, які готові допомогти”, – коментують в об’єднанні.

Відбудову планують здійснити власними силами або залучати інвесторів.

Нагадаємо, раніше кияни за кілька днів зібрали 6 тисяч підписів під петицією щодо відновлення пошкодженого 17 жовтня іранським дроном історичного будинку купця Йосипа Лева. Тоді активіст Дмитро Перов повідомив, що реставратори з Польщі готові безкоштовно допомогти відбудувати споруду. Проте комісія Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин не підтримала петицію, відхиливши її.

 

 

Читайте також:

Кияни обурені намірами Кличка без експертизи знести пошкоджений історичний будинок

“Демократія та відкритий простір”. Українські архітектори розробили дизайн нової будівлі мерії для Маріуполя

Петиція про відновлення пошкодженого дроном дому на Жилянській набрала понад 2 тисячі підписів