Меморіальне військове кладовище скоріш за все облаштують у Биківнянському лісі

Національне військове меморільне кладовище для вшанування пропонують створити в Биківнянському лісі.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

До такого рішення прийшли після спільних обговорень представників родин загиблих, МКІП, Міністерства у справах ветеранів, Українського інституту національної памʼяті та КМДА.

Биківнянський ліс проаналізували та огляули відповідні ділянки під будівництво, яке включатиме цілий комплекс споруд та площ. Зокрема, військове кладовище, ритуальна будівля, споруди для оранізаціх поховань та музейний комплекс.

Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили». Фото: з відкритих джерел

Розташування кладовища у Биківнянському лісі передбачається вздовж Броварського шосе, неподалік виїзду з Києва та по сусідству з Національним історико-меморіальним заповідником «Биківнянські могили». Останній є найбільшим в Україні місцем поховань жертв радянського режиму, зокрема, сталінського Великого терору 1937–1938 років.

Ділянка, яку розглядають для кладовища, має площу близько 90 гектарів і розташована не в межах, а поруч із похованнями та меморіалом жертвам радянського тоталітаризму.

Нагадаємо, раніше розміщення меморіального комплексу розглядалося на Співочому полі та Лисій горі у Києві, однак активісти та громадськість розкритикували ці варінати.

 

 

Читайте також:

Київрада відхилила петицію щодо заборони облаштування військового кладовища на Лисій горі

Київ без Толстого: у столиці перейменували ще 15 вулиць

На Київщині зʼявиться 13 нових заповідників