“Мавка. Лісова пісня”: показали трейлер мультфільму й оголосили дату його виходу у прокат

/ Арт /

На великих екранах стрічка, роботу над якою розпочали ще у 2015 році, з'явиться 29 грудня 2022-го. Офіційний трейлер можна побачити вже зараз.

Про це оголосили у компанії Film.ua Group, чия студія Animagrad займається розробкою мультфільму. Раніше прем’єру планували на 2020 рік, але потім перенесли. Змінили й вигляд головногої героїні, утім, глядачам редизайн образу не сподобався.

Редизайн образу Мавки. 2017 рік / 2021 рік. Джерело: lifestyle.segodnya.ua/

За словами продюсера Єгора Олесова, наразі виробництво “Мавки” знаходиться на етапі роботи з лейаутами, анімацією та збирання фінальних сцен. Уже завершили виробництво всіх 3D-асетів, тобто пропрацювали кожну деталь.

Фрагмент з трейлеру. Джерело: facebook.com/film.ua

Хто озвучуватиме Мавку та деяких магічних героїв – ще тримають у таємниці, але в трейлері розкрили частину зірок. Відомо, що анімаційні персонажі говорять голосами Артема Пивоварова, Олени Кравець, DZIDZIO та Юлії Саніної, йдеться на сторінці компанії. 

“Мавка.Лісова пісня” – це повнометражний український мультфільм, в основі якого лежить однойменна драма-феєрія Лесі Українки у поєднанні з народними міфами та традиціями. 30% вартості анімаційної стрічки покрило Держкіно, виділивши у 2016 році 24,5 млн грн.. На той час загальну вартість виробництва мультфільму оголошували у розмірі 98,8 млн грн.